Testimonials

Merel, Amsterdam

- om in contact te komen met onderdrukte emoties

Het is opmerkelijk hoe psychologische problemen een fysiek gewicht kunnen hebben. Na mijn sessie gisteren voel ik me zoveel lichter! Het is als het afleggen van een zware rugzak die ik het grootste deel van mijn leven heb gedragen. Het grootste deel van mijn leven heb ik mijn emoties onderdrukt. Vooral de zogenaamde 'negatieve' emoties zoals verdriet mochten niet naar boven komen. Door de sessie met Els heb ik een beter begrip gekregen van de wortels van dit probleem en kreeg ik de tools om dit op een gezonde manier in de toekomst aan te pakken. Ik ervaar het opnemen van de woorden van Els als zeer aangenaam; ze heeft een heel rustgevende stem en elke keer als ik luister is er iets anders dat me opvalt als opmerkelijk, nog een dubbeltje dat valt, een ander facet ... Ik kijk erg uit naar de komende weken!


Nina, Amsterdam

- om te stoppen met de emotionele eetbuien

Wat er tijdens regressie gebeurde was heel bijzonder. Het beoordelen van de gebeurtenissen uit mijn jeugd, het voelen van de emoties en het begrijpen van de betekenis die ik eraan heb gegeven als kind was zo glashelder dat het onmiddellijk effect op me had. Het overtrof mijn verwachtingen (ik had een eerdere ervaring met RTT, wat goed was, maar deze sessie was beter!). Ik voelde me constant begrepen en ondersteund. De bemoedigende en warme geruststelling voelde echt goed. Ook het dieper graven in mijn gevoelens was super effectief. Ik zal de komende weken naar mijn opname luisteren en volledig verwachten dat mijn probleem is opgelost!

Update na drie weken: het is drie weken geleden sinds mijn hypnotherapie sessie met Els en het resultaat is alleen maar positief. Het diepe inzicht in de oorzaak van mijn emotioneel eetgedrag heeft me in staat gesteld om dat exacte gedrag in de kiem te smoren. Luisteren naar de opname ondersteunt dat door me elke dag eraan te herinneren hoe ik het patroon zelf heb vastgesteld en zo de kracht heb om het zelf om te draaien. Ik voel me sterk, trots en vrij. En een paar kilo's lichter als kers op de taart! Bedankt Els, ik raad je absoluut aan aan iedereen die op zoek is naar beperkende patronen, gedragingen of overtuigingen.


Anna, London

- om minder afhankelijk te zijn van de pijnstillers voor mijn rugpijn

Els was echt geweldig en gaf me een prachtige sessie met betrekking tot rugpijn. Ik ben zo blij dat de pijn minder is en dat ik minder medicijnen kan nemen dan daarvoor. Dit is precies wat ik wilde bereiken. Onze pre- en postdiscussies waren zowel bemoedigend als verhelderend en naarmate ik luister naar de opname, merk ik dat de pijn dramatisch vermindert. Ik voel me vrij van oude overtuigingen, en dat heeft zo’n waarde, dat ik je daar graag ook nog speciaal voor wil bedanken, Els


Isabel, Amsterdam

- stoppen met drinken

Alcohol heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven: ik kom uit een horecafamilie en mijn moeder is alcoholist. Ik was de leuke drinker. Maar na een dramatische gebeurtenis in mijn leven kreeg alcohol voor mij een heel andere rol. Van sociaal drinken tot me helpen om alles te vergeten. Zelfs als ik geen alcohol dronk, was het nog steeds vooral mijn hoofd. Aan de AA: drink vandaag niet! Maar altijd een terugval na een tijdje. Ik hoorde over deze therapie en was meteen geïnteresseerd. Vooral omdat het snel is. Ik ben nogal sceptisch maar met de intakeformule was ik al gelukkig: kort en to the point. Vervolgens het intakegesprek: intensief en warm (vertrouwd). Toen maakte de therapie, de hypnose, me van tevoren ongerust, omdat het voor mij niet gemakkelijk is om de controle op te geven. Maar daar ging ik, onmiddellijk. Ik moet zeggen dat ik in deze therapie stapte met de bedoeling: IK WIL DIT ECHT! En ik hield mezelf niet tegen. Op basis van de drie scènes die ik me onder hypnose heb herinnerd, kreeg ik een duidelijk beeld van mijn alcoholmisbruik en de oorzaak ervan. Het leuke is dat ik niet alleen niet meer drink, de behoefte aan alcohol ook is verdwenen uit mijn systeem (is het al ergens op de wereld 5 uur smiddag?). Zelfs niet als ik langs de wijnplank loop in de supermarkt. Ik luister elke avond naar de opname die gemaakt is tijdens de therapiesessie en het voelt heel aangenaam (rustgevend) aan. Alsof mijn moeder me een verhaal voor het slapen gaan voorleest. Els heeft een heel mooie stem. Je gaat min of meer terug in een vergelijkbare trance als je tijdens de sessie voelde. Een bijkomend voordeel van deze therapie is dat ik, een echte insomniac sinds de dramatische gebeurtenis, nu elke nacht slaap tot halfzes! En dat was niet eens het onderwerp!

Ik beveel Els en RTT-therapie aan iedereen aan, Els oordeelt niet, en dat is al duidelijk tijdens het intakegesprek. En dat maakte het mogelijk voor mij om me zonder problemen aan de therapie over te geven.


Annemarie, Haarlem

- om om te kunnen gaan met onenigheid

De hypnotherapiebehandeling door Els was een interessante ervaring. Ik had verwacht dat het misschien moeilijk zou zijn om me te hypnotiseren, dat ik de controle niet snel zou opgeven. Maar het was echt gemakkelijk. Onder hypnose voelde ik me niet onder controle. Ik was erg geconcentreerd en bewust, en dicht bij mijn gevoelens uit het verleden. De sessie deed me beseffen waarom ik een complexe relatie heb met onenigheid. Aan de ene kant kan ik het gemakkelijk oneens zijn met mensen, aan de andere kant, onder bepaalde omstandigheden voel ik me erg onveilig. De hypnotherapie sessie heeft me meer bewust gemaakt van hoe ik de dingen anders aankan en dat zal me helpen met mijn werk. 


Susan, Amstelveen

-om je veilig te voelen om jezelf te zijn

Wat huiverig ga ik zitten in de stoel bij Els. Ik laat me wegvoeren aan de hand van haar aanwijzingen en voel me relaxed en ontspannen. Els geeft me het vertrouwen dat wat er ook gaat komen, dat dit okay is. Samen kijken we naar een paar situaties uit mijn jeugd. Situaties die me dusdanig hebben beïnvloed dat ik mijn patronen heb aangepast. Situaties die ervoor hebben gezorgd dat ik hierna keuzes maakte die misschien helemaal niet zo goed bij mij pasten. Door dit inzicht kan ik het vanaf vandaag anders gaan doen. Ik ben heel benieuwd wat nieuwe keuzes me gaan brengen en hoe dit mijn leven zal gaan beïnvloeden.